+ INFO

Dimecres. 25 de setembre de 2019

39 famílies del poble comptaran amb ajuts de menjador, en la primera mesura del mandat de la representant de Junts per Vilanova al Consell Comarcal

Roser Colomé, portaveu del grup municipal de JxV i consellera de Polítiques Socials i Igualtat al Consell Comarcal del Vallès Oriental, va signar de forma conjunta amb la portaveu del grup municipal del PSC i consellera d'Ensenyament a l’ens comarcal, Mª Lluïsa Ferré, el decret que otorga un total de 5.587 ajuts de menjadors a tota la comarca del Vallès Oriental, per un import total de més de 3 milions d’€.


A Vilanova del Vallès, 39 famílies es beneficiaran d’aquesta mesura, que destinarà més de 21.000€ perquè l’Ajuntament de Vilanova pugui gestionar tots i cadascun dels 39 ajuts concedits, des dels seus serveis socials.


Aquesta ha estat una de les primeres mesures ratificades des de les àrees de Polítiques Socials i Igualtat i d’Ensenyament del Consell Comarcal. Per a Roser Colomé: “d’aquesta manera, podem fer visible la importància de ser presents en organismes supramunicipals, com és el Consell Comarcal, des dels que podem fer molta feina que ajudi al dia a dia de les persones i col.laborar amb els Ajuntament i els seus governs en benefici de la ciutadania”.


Amb la signatura d’aquest decret, el passat 29 d’agost, el Consell Comarcal assegura que els ajuts escolars estaran disponibles per l’inici del curs escolar.

Dijous. 5 de setembre de 2019

Lluís Garcia, sobre el Parc Fluvial: “Seguirem l’evolució de l’embolic que hi ha amb el Parc Fluvial. De la reunió amb l’Ajuntament vam saber que la cosa ve de lluny”

El passat mes d’agost, l’equip municipal de Junts per Vilanova va rebre l’acta de la reunió que van mantenir el 17 de juliol amb el govern municipal i la resta de grups del Ple per abordar la situació del Parc Fluvial. Per a Lluís Garcia, portaveu adjunt del grup de JxV, “la reunió era necessària per poder informar als vilanovins i les vilanovines de l’estat de les obres del parc, però de la reunió vam sortir sense cap data per reprendre els treballs a la zona i amb molts interrogants”.


“Seguirem l’evolució de l’embolic que hi ha amb el Parc Fluvia. De la reunió amb l’Ajuntament vam saber que la cosa ve de lluny -afegeix el regidor de Junts-, perquè tota la planificació urbanística, des de l'ubicació de l’empresa de desballestaments fins al Parc Fluvial, sembla ser que està en revisió”.


És per això, que des del grup municipal de Junts per Vilanova es va sol.licitar una reunió amb la Generalitat de Catalunya. “Aquesta reunió ens va servir per organitzar millor la feina que com oposició tenim atribuïda: la de vetllar per la correcta gestió de les polítiques i recursos municipals, és a dir, que les coses es facin el millor possible i amb l’impacte just sobre les butxaques dels vilanovins i les vilanovines”, explica Lluís Garcia, i recorda alhora que “no tenim massa més marge: el govern ens ha deixat clar que han vingut a fer les coses sols”.


Dilluns. 12 d'agost de 2019

Irene Garcia: "Una moció és una proposta de treball en equip. Els programes poden sumar i no restar força; aquesta és la nostra visió de la política"

La moció del grup de JxV per eliminar les barreres arquitectòniques no prospera amb els vots en contra d'Unitat i d'ERC, "amb l'excusa de que ho porten al programa. Però els hem hagut de recordar que també era en el seu programa de 2015-2019, que segueixen governant i que, avui, seguim igual".

En el Ple Municipal celebrat a finals del mes de juliol, la moció presentada per JxV per establir un calendari de treball que identifiqui i acabi amb les barreres arquitectòniques al poble no va tirar endavant. Els vots del govern bipartit d'Unitat per Vilanova i d'Esquerra Republicana van impedir que la proposta tirés endavant.


Per a la regidora de Junts, Irene Garcia, encarregada de defensar la moció, "haurem de seguir insistint per poder posar les coses fàcils a les persones amb mobilitat reduïda de la nostra vila". En aquest sentit, la regidora es va mostrar sorpresa quan un dels arguments de l'equip d'Unitat va ser que es recollia al seu programa electoral. "Ens ho van tombar amb l'excusa de que ho porten al programa. Però els hem hagut de recordar que també era en el seu programa de 2015-2019, que segueixen governant i que, avui, seguim igual", explica Irene Garcia.


"Una moció és una proposta de treball en equip, de repte conjunt. Els programes poden sumar i no restar força; aquesta és la nostra visió de la política", conclou Garcia.

Dissabte. 6 de juliol de 2019

El Grup Municipal de Junts per Vilanova rebrà una dotació econòmica mensual de 315€

Roser Colomé: "Teníem un compromís amb la transparència i, explicar les nostres retribucions, és un primer pas"

En el Ple Municipal celebrat ahir, es van aprovar les retribucions de les formacions polítiques i de les regidores i els regidors de l'Ajuntament de Vilanova. Tal i com recollia la proposta d'acord que es va portar a votació, el grup municipal de Junts per Vilanova rebrà, mensualment, una retribució total de 315€. En concret, 210€ corresponen a l'assignació com a grup, a la que s'han de sumar 35€ mensuals per regidor que tingui cada grup.


Així mateix, una segona proposta d'acord recollia les retribucions dels regidors i de les regidores de govern i d'aquells que, com els regidors i les regidores de Junts, no tenen cap delegació, és a dir, són a l'oposició. La proposta, que va tirar endavant amb els vots a favor d'Unitat per Vilanova i Esquerra Repúblicana, estableix que els regidors i regidores a l'oposició rebran 110€ per assistir a les sessions plenàries, 88€ per assistència a la Comissió Informativa Permanent, 50€ per assistència a la Comissió Informativa de la Junta de Govern, 50€ per assistir a la Comissió Especial de Comptes i 50€ per assistència a la Junta de Portaveus, una vegada sigui creada. A dia d'avui, a Junts corresponen 2 representants a la Comissió Informativa Permanent i 2 representants a la Comissió Especial de Comptes.


Tal i com explica Roser Colomé: "Teníem un compromís amb la transparència i, explicar les nostres retribucions, és un primer pas. De fet, és un primer pas necessari i imprescindible". Així mateix, la portaveu de Junts per Vilanova, posa de manifest que "ens vàrem abstenir en la votació sobre les retribucions dels 13 regidors i regidores perquè no compartim l'argument del Govern que justifica la pujada de sous". Dir que s'ha de reconèixer la feina ben feta amb una pujada de sous no val en el servei públic; és la nostra obligació, per això ens vota la gent. No som una empresa que mereix un bonus a finals d'any o de legislatura. Som servidors i servidores públiques", especifica Colomé.


La Roser, en Lluís i la Irene prenen possessió com a regidores i regidor de l'Ajuntament

El passat dissabte, 15 de juny, les regidores i el regidor electes de Junts per Vilanova varen prendre possessió, després de convertir-se en la segona força més votada el poble.

La Roser Colomé, en Lluís Garcia i la Irene Garcia van aprofitar el Ple de Constitució per posar-se a disposició dels partits polítics amb representació, així com d'entitats, associacions i ciutadanes i ciutadans particulars per a parlar de tot i van fer una crida a la transparència, el bon govern, la informació i el consens.